Färdiga svar | Lingo Languages

Färdiga svar

– Och nu översätter vi meningen: Laiva lipuu hiljaa kohti Tegelvikin satamaa.

I klassrummet hördes en tyst suck. Någon hostade till. Ingen räckte upp handen. Under lärarens övervakande blick började en av pojkarna i den bakersta raden tveksamt:

– Färjan glider…

Och sedan blev det tyst.

Under den senaste tiden har jag i olika sammanhang funderat över varför jag började som översättare, varför jag blev företagare inom översättnings- och språkbranschen. Jag har alltid varit dålig på matematik, men jag älskade att studera språk – trots min lärare i svenska. Jag studerade engelska, svenska, franska, tyska, italienska och funderade på att ta kurser i spanska och ryska, jag läste massor av böcker på främmande språk och drömde om utlandsresor.

Ibland filade jag flera minuter på en mening eller till och med ett enda ord och bläddrade i ordböcker fulla av mössöron. Jag tillbringade min tid längst borta i biblioteket och letade efter nytt källmaterial till min gradu. Då planerade jag att bli lärare men kom att fundera på vad jag är bra på och vad någon kanske behöver som jag kan hjälpa till med?

Värd förtroendet

I det där klassrummet var jag flickan i första raden som aldrig behövde vara nervös för att läxorna inte var gjorda. Varje uppgift var utförd och varje mening var översatt innan jag gick till lektionen. Ibland gjorde jag uppgifter på förhand under lektionerna. En flicka med högsta betyg. Effektivitet framför allt.

Ännu idag känns det helt naturligt att arbetet ska utföras samvetsgrant och ansvarsfullt. När jag har bett våra kunder om respons lyfter de fram ett ord. Förtroende.

Våra kunder litar på oss. Vi svarar på meddelanden, vi gör högklassiga översättningar, vi ställer frågor och kontrollerar saker. Karaktäristiskt för Översättningsbyrå Lingo är även vänliga kundkontakter och en positiv attityd till framtiden. På detta bygger vi all vår kommunikation med våra kunder.

Färjan glider sakta mot Tegelvikshamnen.
Där var svaret svart på vitt.

Lingo gör sina läxor

Vi, teamet på Lingo, gör fortfarande våra läxor omsorgsfullt.

År 2015 är för mig som företagare och för Översättningsbyrå Lingo ett år av utveckling. Vi har chansen att bli ännu effektivare än förut. Men vi behöver också din hjälp. Berätta för oss med vad och på vilket sätt vi kan hjälpa dig!

 Miia Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.