Jos olisin kiinalainen matkailija… | Käännöstoimisto Lingo Languages

Jos olisin kiinalainen matkailija…

17. tammikuuta 2017

Oletko lukenut kiinalaisten matkailijoiden kasvavasta määrästä Suomessa tai nähnyt aiheeseen liittyvää uutisointia?

Huomasitko Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyneet uudet kiinankieliset opasteet tai kiinaa puhuvat avustajat? Olet siis varmaankin huomannut ja kuullut, että niin Finnair kuin Suomen Lappi valmistautuvat vastaanottamaan lukuisia kiinalaisia matkailijoita tänä vuonna.

Kiinalaisten elintaso on noussut samaan aikaan Kiinan talouden kasvaessa. Matkailu ja maailmaan tutustuminen on Kiinassa koko ajan suositumpaa. Metropoleissa shoppailu tai lämpimien maiden rantalomat menettävät jatkuvasti suosiotaan, ja samalla arktisen alueen erikoisuudet kutsuvat luokseen entistä useampia kiinalaisia.

Jos olisin itse kiinalainen matkailija, mitä haluaisin matkaltani Suomessa?

Tuntisin itseni tervetulleeksi ja nauttisin olostani, jos minulle kerrottaisiin miten valmistautua matkaani jo ennen saapumistani Joulupukin maahan.

Siten pystyisin paremmin nauttimaan matkastani. Asun alueella, jossa lunta on harvoin, eikä sääkään ole kovin kylmä. En ole tottunut ympäristöön, jossa lämpötila saattaa laskea -30 asteeseen. Tietoni Suomesta rajoittuvat kauniisiin valokuviin ja omaan romanttiseen kuvitelmaani maasta ja sen olosuhteista. Todellisuus saattaa olla melko jäätävä ja epämiellyttävä, ellen ole valmistautunut riittävän hyvin.

Minua ilahduttaisi kovasti tutustua Suomen puhtaaseen luontoon.

Haluaisin kokea keväthangelta heijastuvan voimakkaan valon, hengittää syvään metsän raikasta tuoksua ja tuntea lempeän järvituulen kasvoillani, kävellä syksyn kultaisessa, sumuisessa ruskamaisemassa ja kokea talven ja lumen hiljaisuutta. Yhtä tärkeää minulle on kuitenkin myös jakaa nämä kokemukset perheeni ja ystävieni kanssa.

Veisinkö mukanani kotitekoista hilloa Suomesta?

Jos minulla olisi tilaisuus askarrella jotain Lapin keltaisista lehdistä, sekin voisi ilahduttaa ystäviäni kaukana kotona. Voisin ostaa vanhemmilleni hyvänlaatuisia ravintolisiä tai suomalaisia herkkuja. Jos olen Suomessa matkalla talvella, haluaisin varmasti hankkia lahjapakettiin pipareita. Siten voisin nauttia kotona Kiinassa joulun mausta edelleen perheen ja ystävieni kanssa suomalaisen glögin ja piparien ansiosta.

Haluaisin kokea suomalaista arkielämää, joko kodissa tai mökillä, syödä kotiruokaa ja maistella paikallisia herkkuja.

Haluaisin kokea saunan tarjoaman elämyksen ja pulahtaa jopa avantoon jäisellä järvellä. Nauttisin erityisesti Suomen luonnon hiljaisuudesta, jonka ansiosta saattaisin paremmin ymmärtää suomalaisten pidättyväisyyttä ja rauhallisuutta.

Jos olisin kiinalainen matkailija, ottaisin Lappiin mukaani Kongming-lyhdyn ja sytyttäisin sen suomalaisessa, pimeässä, hiljaisessa, puhtaan valkoisessa metsässä ja toivoisin rakkailleni onnellista Kukon vuotta!

Tule tapaamaan meitä Matkamessuille Helsinkiin Matkailuteknologian minimessuille Haaga-Heliassa perjantaina 20. tammikuuta, klo 9-12!

 


Lucy Johansson

Lucy on Lingon kiinan kielen asiantuntija ja kehittää Cloud9-pilvipalvelumme ja käännöstiimejämme.

Lingo Languages Oy
ketterä porilainen luotettava multilingual
Twitter: @lingotranslates
Facebook: LingoLanguages

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.