Koivuniemen Herra MuuMaa - Käännöstoimisto Lingo Languages

Koivuniemen Herra MuuMaa

Monikieliset kotimaanmatkailijat löysivät Koivuniemen tilalle koronasta huolimatta

Perhelomia, leirikouluja, maatilameininkiä, eläinkavereita, perinnepajoja, tykypäivä ja luontoretkiä. Koivuniemen Herran MuuMaahan Merikarvialle on matkustettu maalaisidyllin houkuttamina niin Ruotsista, Venäjältä, Saksasta kuin Suomesta jo kolmen vuosikymmenen ajan.

Mitä tapahtui, kun maatilamatkailun konkari joutui laittamaan ovensa koronan vuoksi kiinni?

Nopeaa reagointia poikkeusoloissa

Yrittäjän kauhunhetket koettiin keväällä, kun korona sulki kaiken totutun liiketoiminnan kesken kiireisimmän ryhmämatkailusesongin. Tarvittiin nopeita hoksottimia, uusia palveluja ja toimia turvallisuuden takaamiseksi.

– Kevään olimme kokonaan kiinni. Seurasimme silmä kovana muuttuvaa tilannetta, rakensimme verkkokauppaa ja kehitimme uutta elämää ja palveluja odottaessa, muistelee maatilan emäntä Sirkka-Liisa Koivuniemi.

Kesäkuussa, heti rajoitusten salliessa, maatilalla alettiin järjestää vierailuja pienryhmittäin.

– Olen kiitollinen siitä, että ihmiset tulivat. Visiireihin, turvaväleihin ja käsienpesuun suhtauduttiin positiivisesti ja tunnelma pihassa oli lämmin. Tuli tunne, että elämä jatkuu sittenkin.

Heinäkuussa Koivuniemen Herran MuuMaa sai luvan avata isommin ja pääsi jatkamaan muun muassa syksyn leirikoulu- ja leiriryhmien järjestelyitä.

– Uusien palveluiden markkinointi, verkkokaupan perustaminen ja asiakkaiden ohjeistaminen oli turvallisuuden sekä liiketoiminnan jatkumisen takaamiseksi tärkeää, Sirkka-Liisa ynnää.

Oppaita, esittelytekstejä ja asiakasohjeistuksia käännettiinkin parhaimmillaan neljälle kielelle yhdessä Lingon kanssa.

Suomalainen maaseutu ja vanhanaikainen elämä houkuttelee

Koivuniemen tila on kasvanut perhetilasta ensin kotieläinpihaksi ja kotieläintarhasta lopulta ympäri vuoden maatilaelämyksiä tarjoavaksi matkailukohteeksi. Koivuniemen Herran MuuMaahan ovat kaikenikäiset elämysmatkailijat tervetulleita.

– Koko meidän toimintamme on lähtenyt ihmisten tarpeesta päästä luontoon ja kokemaan maatilan elämää. Sen kysynnän ympärille olemme kehittäneet palvelumme.

Kulunut kesä toi Merikarvialle lähimatkailijoita länsirannikolta, pääkaupunkiseudulta, Pohjanmaalta ja Pirkanmaalta. Mukana tulivat myös heidän monikieliset ystävänsä.

– Suomessa asuvat ulkomaalaiset perheet vierailevat meillä mielellään, Sirkka-Liisa kertoo.

Myös yritykset tuovat usein MuuMaahan vieraitaan.

Monikieliset verkkosivut matkailuyrittäjän tärkein ase

Koivuniemen Herran MuuMaan palvelukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Yritys käännättää materiaalejaan myös venäjäksi ja saksaksi, sillä he haluavat palvella kaikkia vierailijoitaan edes jollain tavoin heidän omalla kielellään.

Sirkka-Liisa rohkaisee myös muita yrittäjiä viestimään useammalla kielellä.

– Ei kannata jättää verkkosivujen kääntämistä pelkkään englantiin! Jo vähäinenkin asiakkaan kielelle käännetty materiaali auttaa tätä tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Monikielinen materiaali ei tarkoita, että asiakas odottaisi tulevansa palvelluksi täydellisesti kyseisellä kielellä.

Hakukoneystävälliset verkkosivut ja niiden kääntäminen onkin yksi löydetyksi tulemisen avain.

Palvelualtis käännöskumppani on matkailuyrittäjän ystävä

Lingo on tehnyt yhteistyötä Koivuniemen Herran MuuMaan kanssa jo vuosia.

– Lingossa tunnetaan meidän liiketoiminnan filosofia ja tapa tehdä. Käännökset ovat toimivia ja niitä on saatu nopeallakin aikataululla. Lisäksi olen pitänyt siitä, että tekstejä voidaan kääntää suoraan tarvittavaan formaattiin, Sirkka-Liisa listaa.

– Arvostan erityisesti sitä, että olemme saaneet vinkkejä, aitoa kieltä ja oikeita ilmaisuja natiiveilta kääntäjiltä. Täsmällisillä termeillä meidät löydetään esimerkiksi Googlesta helpommin! Lingoon on aina ihana ottaa yhteyttä, kun meitä palvellaan ja meistä pidetään huolta.

Sellainen tunne tulee Koivunimen Herran MuuMaassakin!

Asiakas:

Koivuniemen Herra MuuMaa

Ajankohta:

2018–2020

Nettisivut:

https://www.koivuniemenherra.fi

Toimeksianto:

Käännöspalvelut