Kehitä kansainvälisen viestinnän osaamistasi myös kesälomalla | Lingo

Kehitä kansainvälisen viestinnän osaamistasi myös kesälomalla – viisi vinkkiä!

1. Lue paljon. Kesällä on aikaa lukea. Lue eri tyylisiä tekstejä, suomalaisia, ulkomaisia kirjoja, klassikoita, nousevia kirjailijoita, dekkareita, lehtiä, runoja, tietotekstiä, sarjakuvia, selkokielistä tekstiä. Sanavarastosi ja ilmaisusi kehittyvät huomaamatta ja syksyllä huomaat tuottavasi parempaa ja monipuolisempaa tekstiä.

2. Mieti yleisöäsi. Pohdi kenet haluat viesteilläsi tavoittaa. Millaista lukijaa haluat viestinnässäsi puhutella? Kerro se myös kääntäjällesi.

3. Laajenna näkökulmiasi. Matkusta ja tee havaintoja paikallisten kielestä, tavasta keskustella ja jakaa tietoa. Miten vieraassa maassa viestitään oman alasi asioista? Käy kirjakaupassa, seuraa uutisia. Mitä voisit oppia viestinnästä vieraassa maassa?

4. Kehitä kielitaitoasi. Kiinnostaako sinua jokin kieli? Selvitä löytyisikö syksyllä läheltä kehittävää kielikurssia tai verkosta sopivaa sovellusta. Vieraan kielen opiskelu tuottaa oivalluksia myös äidinkielellä viestimiseen.

5. Rentoudu. Lataa akkuja auringossa, juhlista lomaa ja nauti kiireettömistä kesäpäivistä. Syksyllä pääset taas uudella innolla työsi pariin!

Lingo Languages Oy
ketterä porilainen luotettava multilingual
Twitter: @lingotranslates
Facebook: LingoLanguages

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.