“Tämä on sitten ehdottoman luottamuksellista” | Käännöstoimisto Lingo

“Tämä on sitten ehdottoman luottamuksellista”

Mitä tarkoittaa luottamus liiketoiminnassa? Sain melkoisen oppitunnin aiheesta, kun kuuntelin Kasvu Openin finaalipäivänä Luonnosta Oy:n toimitusjohtaja Aki Aunolan tarinaa. Perunakauppias Aunola kertoi yrityksen kansainvälistymistaipaleen suurimmasta erheestä – punaisiin nahkahansikkaisiin ja kettupuuhkaan sonnustautuneesta väärästä kumppanista, joka sai yrityksen hetkeksi polvilleen.

Luottamus toiseen voi mielestäni syntyä vain kokemuksista, harkinnan ja oikeiden valintojen jälkeen. Huomaan suuntaavani esimerkiksi läheiseen ravintolaan lounaalle jälleen kerran, sillä ruoka on hyvää ja salaattipöytä runsas, asiakaspalvelu ystävällistä ja ripeää. Kokemuksista on muodostunut tietynlainen tuttuus ja luottamus siihen, että kaikki sujuu.

Kokemukset syntyvät kuitenkin tilanteessa subjektiivisina. Työkaverilla saattaa olla täysin toisenlainen näkemys lounashetkestä. Minä kuuntelin hämmästyneenä Luonnosta Oy:n kokemuksia siitä, miten yrityksen ensiaskeleet kansainvälisille markkinoille otettiin Googlen kääntäjän kanssa. Melko (uhka)rohkeasti he uskalsivat luottaa tämän työkalun käyttökelpoisuuteen yrityksen viestinnässä.

Luottamuksesta luottamuksellisuuteen

Käsittelen usein asiakirjoja, jotka ovat ehdottoman luottamuksellisia. Ne saattavat olla sopimuksia, pörssitiedotteita tai sisältää liikesalaisuuksia. Salassapitosopimukset ja asianajajan neuvot ovat olleet tarpeen. Asiakirjojen muoto saattaa olla myös sellainen, että ne ovat asiakkaan luovan työn tuloksia ja siksi arvokkaita. Silloinkin asiakirja on luovutettu meille luottamuksella.

Luottamuksella on erityinen merkitys myös perinteikkäällä pankkialalla. Käänsimme suomalaisen pankkiryhmän viestintää englanniksi Viestintätoimisto Kumppanian asiakkaalle. Pankin osavuosikatsauksen ja vuosikertomuksen käännökset toimitettiin suoraan taittopohjaan, mikä säästi viestintätoimiston aikaa ja muita resursseja merkittävästi. Me Lingossa huolehdimme, että käsittelimme taittotiedostoa asiaankuuluvalla hartaudella.

Kumppanian asiakkuuspäällikkö Nina Toivola kertoo, että he tekevät mielellään yhteistyötä Lingon kanssa.
 Käännöksiin on oltu tyytyväisiä sekä meillä että asiakkaalla. Toimitusaika on ollut aina toiveiden mukainen, vaikka välillä omasta mielestä Lingolta toivottu aikataulu on ollut ihan mahdottoman tiukka.

Perunakaupan tarina kansainvälisestä liiketoiminnasta on meille tärkeä muistutus. Luottamuksen merkitys korostuu kaikessa Lingon liiketoiminnassa. Samalla se on yksi asiakassuhteen kulmakiviä.

 Yhteistyö Lingon kanssa on sujuvaa, ammattimaista ja hyväntuulista.

Kiitos luottamuksesta.

Kolme vinkkiä kumppanin valintaan:

kumppanit

– Miia Virtanen

Lingo Languages Oy

ketterä porilainen luotettava multilingual

Twitter: @lingotranslates

Facebook: LingoLanguages

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.