Valmiita vastauksia | Käännöstoimisto Lingo Languages

Valmiita vastauksia

– Ja sitten käännämme lauseen: Laiva lipuu hiljaa kohti Tegelvikin satamaa.

Luokassa kävi hiljainen huokaus. Joku yskähti. Yhtään kättä ei noussut. Joku takarivin pojista sitten aloitti haparoiden opettajan valvovan katseen alla:

– Färjan glider…

Ja hiljaisuus.

Olen pohtinut viime aikoina eri yhteyksissä sitä, miksi minusta tuli kääntäjä, miksi lähdin yrittäjäksi käännös- ja kielialalle. Olin aina ollut matemaattisissa aineissa huono, mutta kielten opiskelua rakastin – ruotsin opettajasta huolimatta. Luin englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa, italiaa, harkitsin espanjan ja venäjän kursseja, ahmin vieraskielisiä kirjoja ja haaveilin ulkomaanmatkoista.

Saatoin hinkata yhtä lausetta tai jopa sanaa minuuttitolkulla, sanakirjojen sivut selaamisesta hiirenkorvilla. Vietin aikani kirjaston takanurkassa taas uutta lähdemateriaalia graduuni etsien. Harkitsin tuolloin opettajan uraa, mutta sitten päädyin pohtimaan, mitä sellaista osaan, jota joku saattaisi tarvita ja jossa voisin auttaa muita?

Luottamuksen arvoinen

Tuossa luokassa minä olin se etupulpetin tyttö, jonka ei tarvinnut jännittää sitä, että läksyt olivat tekemättä. Jokainen tehtävä oli valmiina ja lause käännettynä tunnille mennessä. Saatoin tehdä tehtäviä eteenpäin jo oppitunnin aikana. Kympin tyttö. Tehokkuus ennen kaikkea.

Tunnollisuus ja vastuunotto ovat edelleen minulle tässä työssä luonteenomaista. Kun olen pyytänyt asiakkailtamme palautteita, yksi sana nousee esiin. Luottamus.

Asiakkaamme luottavat meihin. Vastaamme viesteihin, käännämme laadukkaasti, kysymme ja tarkistamme. Käännöstoimisto Lingolle ominaista on myös ystävällinen vuorovaikutus ja positiivinen asenne tulevaan. Tälle perustalle rakentuu kaikki viestintämme asiakkaidemme kanssa.

Färjan glider sakta mot Tegelvikshamnen.
Siinähän se vastaus oli paperilla.

Lingo tekee läksynsä

Me, Lingon tiimi, teemme edelleen läksymme hyvin.

Vuosi 2015 on minulle yrittäjänä ja Käännöstoimisto Lingolle kehittymisen vuosi. Edessä on uusia mahdollisuuksia muuttua entistä ehommaksi. Tässä tarvitsemme myös sinun apuasi. Kerrothan meille, missä ja miten voisimme auttaa?

 Miia Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.